Grote meubels verhuizen: Een stappenplan

armstoel bank

Grote meubels verhuizen blijft natuurlijk een lastige klus. Vooral in smalle straten waar auto’s staan. Je kunt een grote bus huren en vrienden en  familie optrommelen om je te komen helpen met sjouwen maar er zijn een aantal stappen die je kunt zetten om dit jezelf wat gemakkelijker te maken. En vooral om het voor jezelf wat goedkoper te maken. Hieronder zetten we alle stappen die je kunt zetten voor je op een rijtje:

Stap 1: Ga op zoek naar een verhuisbedrijf in Amsterdam of een andere grote stad. Verhuizers die veel werkzaam zijn in zulke steden met veel drukte en smalle straatjes hebben dus ook veel ervaring met dit soort verhuizingen. Je weet dan zeker dat jouw grote meubels heelhuids op hun nieuwe locatie terecht komen. Vaak doen deze verhuisbedrijven ook dienst als verhuisbedrijven in andere groten steden in Nederland en de gebieden daar omheen. Sommige van deze services zijn zelfs gespecialiseerd in internationale verhuizen. Denk hierbij aan onze buurlanden Frankrijk, Duitsland, België maar ook Spanje.

Stap 2: Als je zo’n goedkoop verhuisbedrijf hebt gevonden, vraag je gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan zonder enige verplichten. Ook kun je gratis een prijsindicatie aanvragen om een idee te krijgen van hoe veel geld het gaat kosten. Dan heb je nog altijd de mogelijkheid om deze prijsaanvraag om te zetten naar een prijsaanvraag. Een aantal dingen die meespelen in de prijs zijn:

  • De voorrijkosten
  • De verhuizers (inclusief weekendtarief)
  • De verhuiswagens
  • De brandstofkosten
  • Eventuele aanhanger en/of verhuisliften

 

Stap 3: Begin maar met de verhuizing! De verhuisspecialisten gaan er voor zorgen dat jouw persoonlijke eigendommen goed en veilig over komen zodat jij aan het einde van de dag in je nieuwe huis zit, mét al jouw grote meubels.

 

Een handige verhuislift

 

Als je denkt dat jij de verhuizing zelf wel kunt afhandelen, dan kan dat natuurlijk ook. In dat geval is het beschikken over het juiste verhuismateriaal de succesfactor bij een verhuizing. Een voorbeeld daarvan is een handige verhuislift. Een verhuislift huren is van essentieel belang bij een verhuizing van een hogere verdieping. Zo haal je gemakkelijk zware meubels naar beneden die lastig zijn om zelf te tillen. Vaak huur je hier dan wel ook gelijk een bediener, een professionele verhuizer, bij.

 

Bij een verhuizing op bijvoorbeeld de derde verdieping is het niet heel fijn om alle meubels via de trap naar beneden, of naar boven, te moeten tillen. Soms is dit zelfs niet eens haalbaar omdat het trappengat te smal of te laag is om hier grote meubels doorheen te vervoeren. Omdat verhuisliften een bereik hebben van ongeveer achttien meter kun je hiermee veel tijd winnen doordat je niet alles zelf naar beneden hoeft te tillen. Of het nou wel of niet mogelijk is om het via de trap te doen, blijf het toch handig. Daarnaast blijven hiermee de meubels onbeschadigd en kan er zonder problemen verhuisd worden. Omdat het bereik en de precisie van een verhuislift erg groot is, kan je inboedel dus ook op grote hoogte veilig verhuisd worden. En dat is het grootste voordeel van de verhuislift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *