Hoe installeer je een keukenachterwand op de juiste manier?

In steeds meer woningen zie je een keukenachterwand terug. De achterwand biedt diverse voordelen in het kader van hygiëne, bescherming en looks. Ga je een keukenachterwand bestellen? Dan kan je ervoor kiezen om de keukenachterwand zelf te bevestigen. 

Als je van plan bent dit zelf te doen, verdiep je dan goed in de manier waarop je de wand moet installeren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en geniet je optimaal van de voordelen die een keukenachterwand biedt. Lees snel verder om meer te weten te komen. 

Voorbereiding keukenachterwand plaatsen

Voordat je begint is het goed om je werk voor te bereiden. Zorg er allereerst voor dat je de juiste materialen in huis haalt. Je hebt natuurlijk de keukenachterwand zelf nodig, en daarnaast komt montagekit, een reiniger en siliconenkit goed van pas. Ook de wand waar de achterwand wordt geplaatst heeft ter voorbereiding wat aandacht nodig. 

Zorg ervoor dat je kunt werken met een vlak en schoon oppervlakte. Maak het goed schoon. Op een vet en vuil vrije ondergrond kan de achterwand goed hechten. Wil je in je keuken achterwand uitsparingen maken voor stopcontacten? Dan is dit hét moment om te kijken waar ze moeten komen. Teken ze uit op de wand en de keukenachterwand zelf en maak gaten op de plekken waar de stopcontacten moeten komen. 

De bevestiging

Vervolgens kun je overgaan op het daadwerkelijk bevestigen van de keukenachterwand. Breng voor deze stap kit aan op de wand. Doe dit in banen en stippen, en zorg ervoor dat je de kit niet te dicht bij de randen aanbrengt. Als je de kit goed hebt aangebracht, kan je de keuken achterwand bevestigen. Werk voorzichtig om beschadigingen te voorkomen. Breng de plaat goed in positie. Geef de kit vervolgens genoeg tijd om te kunnen drogen. 

Afwerking keuken achterwand

Als laatste stap ga je over naar de afwerking. Met siliconenkit kan je de randen van de plaat op een mooie manier afkitten. Laat ook die kit goed drogen. Heb je dat gedaan? Dan kan je de keukenachterwand gaan schoonmaken en is de achterwand klaar voor gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *