Hoe kun je energie besparen met je inrichting?

Je bent druk bezig met het (her)inrichten van je woning. Daarbij is het natuurlijk heel belangrijk dat het allemaal helemaal naar je eigen smaak is, maar het praktische aspect speelt ook een belangrijke rol. Maar wist jij dat er ook slimme manieren zijn waarop je energie kunt besparen met je inrichting? 

Maak gebruik van natuurlijk licht

Wanneer je woning heel donker is, heb je eerder de neiging om lampen aan te doen. Zorg er daarom voor dat er voldoende natuurlijk licht in je woning komt door middel van ramen. En maak de muren niet te donker.

Investeer in goede gordijnen

Gordijnen zijn een manier om warmte binnen te houden en de kou buiten te houden. Dat kan extra isolerende raambekleding zijn of bijvoorbeeld overgordijnen. Wanneer je kiest voor overgordijnen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet voor de radiatoren hangen. 

Koop warme accessoires

Met behulp van bepaalde accessoires kun je ook zorgen voor extra warmte in huis. Denk aan een lekker fleecekleed op de bank. En wist je dat een kleed aan de muur ook zorgt voor extra isolatie? Niet alleen praktisch, maar ook heel trendy!  

Kijk naar energielabels van apparaten

Misschien heb je al een aantal apparaten in huis of ben je van plan om er een aantal aan te schaffen. Kijk dan altijd even goed naar de energielabels. Misschien kun je je huidige apparaten wel vervangen door een veel energiezuinigere variant. Op de website van Milieucentraal vind je nog meer informatie over energielabels.  

Denk ook aan de lange termijn

Het is natuurlijk superfijn als je met je inrichting meteen kunt besparen op energie. Maar er zijn ook manieren die op de lange termijn zorgen voor een grote besparing. Een voorbeeld daarvan is het aanschaffen van een warmtepomp. Een grote, maar meteen ook hele duurzame investering waarmee je fors op je gasverbruik kunt besparen of de gasrekening zelfs helemaal kunt laten vervallen. Ontdek hoe een warmtepomp werkt en kijk naar de mogelijkheden voor een warmtepomp in jouw woning. Een installateur kan je daar heel goed over adviseren.  

Met behulp van de tips in dit artikel kun je je huis energiezuinig gaan inrichten! Niet alleen goed voor het milieu, maar het zorgt ook voor een besparing in je portemonnee. Mooi meegenomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *