Tips om de look te krijgen die je verdient!

Wil jij graag een lichte, ruime woning creëren? Dan ben je hier zeker op de juiste plaats aanbeland! Wij hebben hier een aantal eenvoudige tips om de look van jouw interieurontwerp thuis te optimaliseren!

Gebruik multifunctionele meubels

Ongeacht de grootte van jouw woning, kan je jouw interieurontwerp altijd optimaliseren om het zo ruimtelijker aan te laten voelen. Een simpele manier om dit te doen is door je huis met multifunctionele meubels in te richten. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor een bed met handige opberglades, of een logeerbed dat simpel tot een wandmeubel opgevouwen kan worden. Een kinderkamer kan bijvoorbeeld met een soort stapelbed ingericht worden. Eentje met een ingebouwde opbergruimte plus een bureau onder de hoogslaper.

Voeg verschillende soorten verlichting toe

Verlichting helpt enorm om de look en sfeer in jouw huis te bepalen. Terwijl sfeerverlichting boven het hoofd voor elke grote ruimte noodzakelijk is, kunnen tafel- en vloerlampen een prettig gevoel van intimiteit aan een kamer toevoegen. Om voor jou een gezellige sfeer te creëren wanneer jij je wilt ontspannen.

Een andere optie is om dimmer schakelaars aan je plafondverlichting toe te voegen, zodat je de helderheid naar behoefte aan kunt passen. Dim deze lichten en steek wat kaarsen aan voor als je graag een romantisch etentje thuis wilt organiseren. Of om gewoon lekker knus met een boek in je favoriete fauteuil weg te kruipen.

Zorg voor extra natuurlijk licht

Stel je het volgende eens voor: prachtig zonlicht stroomt vanuit je plafond jouw kamer binnen. Je kijkt omhoog door je lichtkoepel en ziet er een prachtige blauwe lucht. En merkt op dat je de ruimte waar jij je nu in je huis bevindt met prachtig natuurlijk licht is gevuld.

Dat klinkt als een droom, of niet soms? Weet je bovendien dat de blootstelling aan daglicht in verbinding met verbeteringen van ons welzijn en humeur wordt gebracht? En een woning met meer natuurlijk licht, een kamer lichter en helderder maakt. Om zo een gevoel van meer ruimte te geven. De Bouwhandel webshop maakt dit met lichtkoepels of dakramen met prachtige oplossingen direct mogelijk.

Speel met complementaire kleuren

Kleur is één van de belangrijkste elementen in elke woonruimte. Dus laat de ruimtes bij jou thuis meer opvallen door buiten de gebaande paden over jouw kleurgebruik na te denken. Speel onder meer met complementaire kleurencombinaties om je binnenruimte aantrekkelijker te maken.

Als je toevallig over hoge plafonds beschikt, verf deze dan ook in een interessante kleurcombinatie. Kleur aan jouw plafond toevoegen trekt zonder twijfel de aandacht. En voegt op hoogte een interessant design element aan je interieur toe. Houd deze tinten altijd zo licht mogelijk om de leefruimte ruimtelijker te houden. Net als bij het gebruik van lichte verfkleuren in jouw interieur, kunnen lichtgetinte meubels een ruimte ook groter en luchtiger laten lijken.

Ieder van ons die van design houdt en tijd aan het decoreren van zijn of haar huis besteedt, wil hetzelfde: in een prachtige ruimte wonen. Hoe jij dit daadwerkelijk in jouw eigen huis realiseert maakt niet echt uit. Zolang je woning maar de look heeft waar jij echt van houdt en die jij verdient. De bovenstaande tips maken dit absoluut mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *