Tips voor een hotel chique slaapkamer

De slaapkamer is bij uitstek de plek waar je tot rust wil komen. Het liefst wil je daar geen prikkels van buitenaf. Een fijne slaapkamer zorgt immers ook voor een goede nachtrust. Hoe lekker is het dan als je slaapkamer je dat heerlijke ontspannen hotelgevoel kan geven? Dat luxe gevoel dat je op vakantie hebt wil je toch het liefst thuis ook gewoon hebben. Een goede boxpring, de juiste kleuren en een lekkere deken dragen daar aan bij. Zoek je naar inspiratie en tips voor een hotel chique slaapkamer? Lees dan verder.

Kleur

Chique hotels hebben over het algemeen qua kleuren behoorlijk wat gemeen. Achter het bed vind je een mooie donkere kleur, een blauw of groen tint bijvoorbeeld. Daarnaast vind je er vaak een muur die behangen is in een pakkende print. Hoe dit er precies uit ziet kan je vinden op de diverse voorbeelden op internet. Andere warme kleuren die goed in een hotel chique kamer passen zijn tinten van zwart, beige en grijze. Je kan deze look afmaken door een grote spiegel of een schilderij aan de muur op te hangen.

Rust

Wat een hotelkamer zo’n chique uitstraling geeft is voornamelijk de rustige uitstraling. Deze uitstraling zal je thuis dus ook zeker moeten proberen. Dit betekent dat je persoonlijke spullen en kleren allemaal opgeborgen zijn in een afgesloten kast. Daarnaast helpt een opgemaakt bed en een stofvrije kamer daarbij enorm. Accessoires zijn zeker welkom, maar wel tot een bepaalde hoogte. En als je voor accessoires gaat zijn goudkleurige elementen en een bloemetje meer dan gepast.

Bed

Tot slot hoort een chique bed natuurlijk ook volledig in deze stijl. Een boxspring doet het over het algemeen goed. Voor het bed geldt in elk geval dat deze lekker groot en robuust mag zijn. Kies je voor een matras, zorg dan natuurlijk voor een dik matras waarin je helemaal kan verdwijnen. In de keuze voor kussens heb je ruim keuze, waarbij de norm is om minstens 2 kussens per persoon per bed neer te leggen. De deken kan je ook beter wat ruimer kopen, en om het echt chique af te maken hoort daar natuurlijk een sprei op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *