Voor welke meubels wordt teak gebruikt?

Teakhout is een zeer populair materiaal om voor meubels te gebruiken. De populariteit van teak heeft meerdere redenen, teak is onder andere heel sterk, het werd vroeger niet of niets veel gebruikt in de huis- en scheepsbouw. Ook heeft teak weinig onderhoud nodig omdat het voorzien is van natuurlijke oliën en vetten waardoor het bijvoorbeeld niet snel uitdroogt of scheurt. Teak heeft verder ook een hele warme uitstraling waardoor het met veel soorten interieurs en stijlen te combineren is, deze uitstraling kan door middel van behandeling ook naar wens van kleur veranderd worden. Teak wordt daarom dus ook voor veel soorten meubels gebruikt, welke zijn dit?

Tuin meubels van teak

De sterkte van teak is ook de reden waarom het veel voor tuinmeubels wordt gebruikt, het is door de natuurlijke oliën en vetten namelijk ook heel weersbestendig. Je kan in principe een tuinmeubel van teak het hele jaar buiten kunnen laten staan, echter zal het door de zonnestralen wel wat van kleur veranderen, tenzij je daar tegen behandeld. Toch wordt het altijd aangeraden om de meubels binnen te zetten als het lange periodes heel vochtig is, zo voorkom je groene aanslag. Bij tuinmeubels van teak kan je denken aan loungesets, bankjes, tafels, stoelen en ligbedden.

Kasten

Doordat teak ook zo stevig is worden veel kasten daarvan gemaakt, denk bijvoorbeeld maar eens aan buffetkasten, boekenkasten en bergkasten. Verder valt teak ook mooi te combineren met metalen elementen, dat past bijvoorbeeld weer goed bij een interieur met een industriële uitstraling. Ook de dressoirs worden veel van teak gemaakt, deze zijn ook veel soorten verkrijgbaar, dressoirs kunnen ook gebruikt worden om een TV op te zoeten, hoewel je natuurlijk ook echte TV meubels hebt.

Tafels

Tafels van teak zijn er ook in heel veel verschillende soorten en maten uitvoeringen, vaak ook weer gecombineerd met metalen wat een hele mooie look geeft. Door de warme uitstraling van het teak is de tafel vaak het middenpunt van de woon- of eetkamer. Vaak worden eet- en salontafels ook als set verkocht, zodat er eenheid ontstaat in het interieur. Buiten de standaard houten tafels heb je bijvoorbeeld ook teak boomstamtafels, hierbij is het blad in één stuk van een grote boom afgesneden, waardoor je alle nerven van de stam nog ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *