Wat kan je niet missen in je studentenkamer?

Een studentenkamer is vaak niet heel erg groot. Omdat de ruimte maar klein is zul je beslissingen moeten maken over de inrichting ervan. Ook moet je kijken welke meubels samen kunnen gaan zodat je de ruimte bespaart. Zo zorg je ervoor dat je de ruimte optimaal kunt benutten. Naast een handige inrichting moet je ook zorgen dat je lichte kleuren gebruikt zodat jouw kamer toch wat groter lijkt dan dat die is.

 

Het bed

Een van de belangrijkste dingen in de kamer is het bed. Van al dat studeren word je moe, dus heb je een plek nodig om uit te rusten. Een goed bed is daarbij van belang. Omdat je weinig ruimte hebt, moet je ervoor zorgen dat je een bed met veel opbergruimte zoekt. Verder moet je nog kijken naar een passend matras. Als je geen idee hebt van wat je nodig hebt dan kun je het beste langs De Been slaapadviseurs gaan. Ze helpen jou met het vinden van het geschikte bed en matras. Verder kun je nog matrassen uitproberen bij hun in de showroom. Zo weet je zeker dat je het perfecte matras vind.

 

Bureauset

Naast een plaatsje om uit te rusten, heb je ook een plaats nodig om te studeren. Daarom is een bureau ook een onmisbare meubel voor in je studentenkamer. Zorg ervoor dat je een bureau kiest met genoeg werk- en opbergruimte. Zodat je optimaal gebruik maakt van je bureau en ruimte. Verder is het belangrijk dat het bureau aansluit bij de rest van het interieur.

 

Decoratie

Naast meubels is er ook nog plek voor decoratie. Het decoreren begint al met het verven van de muren. Vaak moet je wel lichte kleuren gebruiken omdat anders de kamer kleiner lijkt. Als de muren geverfd zijn dan kan je zelf bepalen wat voor kunst je allemaal aan de muur hangt. Zorg dat je het niet te druk maakt met te veel accessoires. Je moet het namelijk allemaal zelf gaan schoonmaken en afstoffen. Verder zorgt te veel spullen voor onrust in je kamer waardoor je ook slecht slaapt.

 

Ruimte over?

Mocht je na de belangrijkste dingen nog ruimte over hebben dan kan je je kamer gaan aanvullen met leuke extra’s. Zoals bijvoorbeeld een mini koelkast en een extra kast. Maar zorg ervoor dat je het niet te vol zet. Je moet er natuurlijk wel nog in kunnen leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *